EO | 23 december 2016
Kerkdienst op Eerste Kerstdag 25 december 2016

It giet oan! Dit zijn de legendarische woorden waar heel schaats-minnend Nederland op wacht als het vriest. Maar ook het verhaal van God met mensen gaat dóór: met Kerst krijgen we hiervoor nieuwe Woorden (Johannes). Aan ons de opdracht om het dóór te vertellen.

Bekijk de gehele dienst hier terug (link via NPO Start)
It giet oan! Als het enige tijd hard vriest, komt het bestuur van De Friesche Elfsteden bij elkaar om te bepalen of er een Elfstedentocht gereden kan worden. In een persconferentie maken zij de uitslag bekend. Ja, It giet oan! Het zijn krachtige woorden, vol van toekomst.

De vertaling van deze Friese woorden: het gaat dóór! De Elfstedentocht gaat door, maar ook: met Kerst vieren we dat God doorgaat met zijn verhaal in deze wereld.

Door de geboorte van Zijn zoon krijgt dit verhaal een nieuw en spectaculair vervolg. God komt ons zelfs tastbaar nabij. God blijft betrokken bij ons. Hij zal ons nooit loslaten. Kerst vertelt: God-met-ons krijgt een nieuw vervolg – we krijgen er nieuwe woorden bij, vol van toekomst!

In deze kerstdienst zal ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen (29) voorgaan. Zij maakt deel uit van het predikantenteam van Trinitas Heerenveen.

Gekozen Bijbelgedeelte is Johannes 1:1- 5 en 14-18 uit de Nieuwe Bijbelvertaling .

De muzikale medewerking in deze dienst wordt verzorgd door de brassband o.l.v. Piet Bergsma, solist Ieke Rippen, pianist Frits Heidinga en het Reil-orgel wordt bespeeld door Bert Kingma: allen kwaliteitsmuzikanten uit de eigen gemeente.

Lees meer op de website van de EO.