Ha Avonturier!

Een bericht uit de jeugdraad:

Vanuit de jeugraad Trinitas is het een goed gebruik om een buitenlandsproject voor jongeren te organiseren. Omdat door diverse redenen de start wat op zich heeft laten wachten, willen we vanuit de protestantse gemeente Heerenveen in 2015 jongeren toch nog de mogelijkheid bieden om een unieke buitenlandservaring met karakter op te doen!

De keuze is gevallen op het land Moldavië en specifiek op het project Childeren@Risk. Kinderen van 6 tot 14 jaar worden drie keer per week opgevangen bij zogenoemde Day Care Centers. Hier krijgen de kinderen na schooltijd extra aandacht, liefde en wordt structuur aangeboden. Ze krijgen een goed onthaal, life skill-lessen, huiswerkbegeleiding, bijbelles en sport & spel.

Samen met lokale vakmensen renoveer, verbouw of bouw je een Day Care Centre. De werkzaamheden kunnen bestaan uit alle werkzaamheden die bij (ver)bouw plaatsvinden. Daarnaast ben je intensief betrokken bij het kinder- en jeugdwerk dat, als jij er bent, extra speciaal is voor de kinderen. Vooral als je je eigen creativiteit meeneemt. Bij het kinder- en jeugdwerk organiseer je sport- en spelactiviteiten, vertel je Bijbelverhalen en knutsel je met de kinderen.

Het zou leuk zijn om met een hele groep naar Moldavië af te reizen. Ook zoeken we nog leiding. Dus ben je 18+ én enthousiast om de handen uit de mouwen te steken, dan mag ook jij je aanmelden. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, organiseren we een informatie bijeenkomst.
Dus reageer snel!

Interesse? Meld je aan via jeugdraadtrinitas@outlook.com

Wanneer: 4 juli – 18 juli 2015 (groep bij 10 personen of meer) of 11 juli – 25 juli 2015 ( individuele reis, bij slechts enkele aanmeldingen)
Duur: 2 weken
Locatie: Moldavië
Wie: Vanaf 15 jaar

Check voor meer informatie over een project in een Day Care Centre in Moldavie: Day Care project