Heerenveense Courant, 20 oktober 2020

Moed houden, dat is best een klus deze herfst. Een nieuw virus is onder ons komen wonen: zorgen en voorzichtigheid vullen onze gedachten. Je zou er het humeur van het weer van kunnen krijgen: mistig, grijs.

Maar de herfst kent ook prachtig gouden momenten: als de zon laag over de velden strijkt, de stenen van de Dracht laat glimmen, warmte geeft aan de wandelaar onder de verkleurde bomen. Als je die lichtpuntjes ziet krijg je nieuwe moed. Moed om vol te houden. En lief te hebben.

‘Doeslief’

Lief zijn voor elkaar. ‘Doeslief’. Dat hebben we nodig, nu in Heerenveen. Dat betekent een beetje meer geduld opbrengen, afstand bewaren en over die afstand heen toch elkaar vrolijk toeknikken. Even zwaaien, groeten. Door de mondkapjes die we in binnenruimtes dragen, klinken onze stemmen wel wat gedempt. Maar we kunnen onze woorden kracht bij zetten met een beeld. Er zijn nu ook mondkapjes met de woorden Houd moed heb lief.

Misschien helpen die woorden jou ook, om moed te houden deze herfst? Om lief te blijven, voor een ander en voor jezelf. Want zo geven we elkaar en onszelf een steuntje in de rug.

Kom op, we kunnen het. Samen komen we deze tijd door. Laten we deze weken proberen met kleine of grote gebaren licht te brengen, deze tijd lichter te maken. Dat kan bijvoorbeeld door zomaar een bloemetje bij iemand voor de deur te leggen en aan te bellen. Of door – als het dan toch moet – een mondkapje te dragen met positieve woorden. Houd moed heb lief.

(Tekst Anne-Meta Kobes)

Ali Sepet met naast hem dominee Anne-Meta Kobes van de Protestantse Gemeente Heerenveen. (© Max van Gelder)
Ali Sepet met naast hem dominee Anne-Meta Kobes van de Protestantse Gemeente Heerenveen. (© Max van Gelder)

Kledingreparatie Modres verkoopt door de Protestantse Gemeente Heerenveen ontworpen ‘Houd moed heb lief’ mondkapjes

HEERENVEEN – Kledingreparatie Modres uit Heerenveen verkoopt in samenwerking met de Protestantse Gemeente Heerenveen mondkapjes met daarop de tekst ‘Houd moed heb lief’. De mondkapjes kosten 4,95 euro per stuk. Daarnaast verkoopt Ali Sepet meer dan dertig soorten mondkapjes.