HEERENVEEN – In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer vertelt Anne-Meta Kobes-Gerritsen, dominee bij de protestantse gemeente Heerenveen, over de actie Nacht in een Tent.

In totaal 36 jongeren bivakkeerden in de nacht van zaterdag op zondag in een (zelfgemaakte) tent in hun tuin in Heerenveen. Dat deden ze in verband met de actie Nacht in een Tent van de protestantse gemeente Heerenveen.

Met deze actie werd geld opgehaald voor de vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos. Anne-Meta Kobes-Gerritsen (33) is dominee van de protestantse gemeente Heerenveen en zat in de organisatie van deze nacht.

Lees verder in de Heerenveense Courant

Jongeren Heerenveen slapen dit weekend buiten voor goede doel

Zo’n twintig jongeren van de Protestantse Gemeente Heerenveen slapen dit weekend in een tent in hun eigen tuin. Zij doen dat in de Nacht van de vluchteling: zaterdag 20 op zondag 21 juni. Met de kampeeractie halen ze geld op voor vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos.

De jongeren kunnen vanwege de anderhalve meter afstand die bewaard moet blijven niet daadwerkelijk samenkomen, maar via Instagram staan ze met elkaar in verbinding, vertelt ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen. „Zo wordt de opening verricht door een bekende Heerenvener. De jongeren moeten live via Instagram raden wie het is. Hoe dat allemaal moet wist ik ook niet, maar de jongeren hebben mij dat uitgelegd.”

Kerkgebouw Trinitas is de centrale plek in de nacht: ds. Kobes verblijft daar in een tent, de jongeren kunnen er om de beurt patat afhalen en de mysteryguest zal als openingsactie de kerkklokken luiden, „als de noodklok”. Twee juryleden bezoeken alle jongeren op zaterdagavond. „Zij bekijken de tenten en beoordelen hoe mooi het allemaal is ingericht. De mooiste tent wint een prijsje.”

Lees verder op de website van Friesch Dagblad