ProtestantseKerk.nl | ​8 dec 2015

Protestant zijn is voor ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen werken in een kerk waar een dominee vrouw kan zijn.

“Mam, weet je wat ik zo leuk vind? Dat de nieuwe dominee ook een meisje is!”

Ik draaide me om en zag de derde-groeper weglopen, haar hand in die van haar moeder.

Bij de schuifdeuren van mijn kerk stond ik. Mijn kerk: de plek waar ik die ochtend bevestigd en ingezegend was als gemeentepredikant. Mijn kerk: waar de dominee een vrouw kan zijn. Waar ík dominee mag zijn: met alles wat ik ben en doe en hoop en geloof. De kerk waar je jezelf herkennen kunt en je je kan laten verrassen. Dát is mijn kerk. Mijn protestantse kerk.

Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen
Predikant van de protestantse wijkgemeente Trinitas in Heerenveen

Dit artikel verscheen op ProtestantseKerk.nl (http://www.protestantsekerk.nl/actueel/Nieuws/nieuwsoverzicht/Paginas/De-kerk-die-verrast.aspx) op 8 december 2015.