In een winterse villa, aan de rand van bos en heide, gaan Ans Markus, Bastiaan Ragas en Desray onder leiding van dominee Anne-Meta Kobes aan de slag met Bijbelteksten.

Vanaf zondag 26 november rond 23.15 uur op NPO

Het meest gelezen boek ter wereld staat centraal in het nieuwe EO-programma Bijbelen met sterren. Ans Markus, Bas Ragas en Desray gaan onder leiding van de Amelandse dominee Anne-Meta Kobes aan de slag met Bijbelteksten. In een sfeervolle villa aan de rand van bos en heide gaan ze met elkaar in gesprek over Bijbelteksten, hun eigen leven en hoe de eeuwenoude teksten nu actueel zijn. Elk hebben ze een eigen tekst meegenomen die verband houdt met hun persoonlijke levensverhaal én ze krijgen een persoonlijke Bijbeltekst waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Anne-Meta Kobes
Aan dominee Anne-Meta Kobes de taak om alle verschillende levensverhalen en vragen te verbinden met Bijbelse verhalen. Is er een boodschap voor iedereen of zijn de oude verhalen toch te oud en te moeilijk? Anne-Meta Kobes is dominee op Ameland. Ze werkt daar in een kleine hechte gemeenschap. Voor Bijbelen met sterren nam ze de boot en verruilde ze de pastorie op het eiland voor de villa bij de heide om de verhalen van de BN-ers te horen én om hen te begeleiden in hun Bijbelse zoektocht. Er wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen in de villa.